Thowes

En text

Kategori: Dagbok

"Det ska inte vara en dagboksanteckning!" säger jag till mig själv, gång på gång. "Det ska var en passage till drömmarnas tillhåll, en plats där du inte längre omges utav det du ser i realiteten utan istället färdas långt bort till ett magiskt titthål där bara du och dina egna fantasier får färdas."
 
Jag kan ju ändå tycka att jag har varit med om både en, två och kanske tjugofem historier som kan vara ganska roliga att höra på. Mitt minne bevakar de händelser som formar mitt liv och jag skulle säga att jag minns min historik och dess detaljer utomordentligt. Ofta även med datum, klädval och specifika detaljer såsom i vilken ordning något sades eller gjordes. Kanske är det bara jag som gillar att berätta, och leva mig in, i historier som avspeglar mitt liv snarare än att det är så där fantastiskt intressant och skojfriskt som jag gärna ser att det är?
 
Jag vet inte.
 
Jag vill gärna tro att jag har en sådan självdistans att jag ser mitt liv som olika etapper där olika händelser jag varit med om snarare utgör grunden för en rolig historia att berätta om under förfesten med tjejerna, eller kanske till och med de kommande barnbarnen, än ett ångestfyllt problem jag hellre stoppar under mattan och aldrig mer berör. Kanske är det ett sätt att överleva och att undvika att grotta ner sig. Vem vet. När fan vet man någonting, egentligen? Och jämt och ständigt blir man påmind om att lyssna till sig själv och att göra det som känns rätt. Lätt för dig, allmighty, att säga. Jag personligen skulle lika gärna kunna var tre olika personer med mina viljor och tankar som snurrar runt i skallen.
 
Signar ut, god natt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: