Thowes

LYCKA

Kategori: Dagbok

Vilken härlig dag jag har haft, hörni. Och min fredag var minst lika fin den med. Imorse när jag var ute och gick kom jag på mig själv att inte befinna mig i nuet och när jag väl tvingade mig själv tillbaka kände jag ren och skär lycka. Där och då kom jag på att min nya bloggnisch ska vara fokus på lycka. 
 
Fredag, då. Varför den var så härlig:
❤ Jag gick upp tidigt och gick ut och utförde morgoncardio, det kändes alldeles underbart och jag blev stolt över mig själv.
❤ Jag åt en fantastiskt god frukost som höll mig mätt i timmar. 
❤ Jobbet gick väldigt smidigt och vi skrattade mycket i repan/konfan. 
❤ Under lunchen unnade jag mig en liten shoppingrunda! Jag hittade fyra fina koppar som jag ska bjuda på thé eller cappuccino i, två ljusstakar, strumpbyxor, ett bar örhängen och världens snyggaste mobilskal som ser betydligt lyxigare ut än det är.
❤ Efter jobbet drack vi Pol Roger och åt plock i kompani med goda vänner.
❤ Därefter var det middag och drinkar på Lindahls nota och vi alla var på otroligt gott, härligt humör. Jag stormtrivdes.
❤ Då alla vet att jag är en ren hockeytjej ville de att jag skulle sjunga en FBK-ramsa. Då alla är relativt långa valde jag att göra en ny variant av den gamla godingen "Jörgen Jönsson går på vatten" till en hyllning till Magnus Nygren, en av våra absolut bästa backar. Jag brölade och skrek så jag blev svettig och fick med mig både kollegor och en del andra bord i baren. Brölkärlek!
 
Min lördag har varit härlig, den med. Så här såg den ut:
❤ Solen lyste och jag var inte alls bakis när jag vaknade upp med min pojkväns nakna och varma kropp tätt emot min.
❤ Efter frukosten städade Eddie och jag hela lägenheten - vårfin och fräscht!
❤ Därefter gick jag en pw/joggingtur (joggade sakta nästan hela tiden!) på drygt 8 km(!). 
❤ Idag var det cardiodag men då jag var ute igår trodde jag att det skulle bli vilodag. Blev därför jätteglad över att jag orkade jogga så länge. 
❤ SOLEN LYSTE MIG I ANSIKTET!
❤ Och den rundan hittade jag idag, är superlycklig över att det finns en bra stig här.
❤ Om ett par timmar kommer tre av mina bästa väninnor på middag!

Dag 4

Kategori: Träning och hälsa

Fjärde(!) dagen utan godis, socker och frukost. Igår var jag farligt nära att äta lite godis men efter ett gediget forskningsarbete i hjärnans "sötsug-område" förstod jag snart att det inte var så omfattande som det först gav sken utav.
 
Eugenia och jag var på nätverksträff igår kväll och mot slutet av föreläsningen vände sig en man till oss och påbörjade en konversation vilken fick en helt annorlunda riktning än vad jag "någonsin" hade trott. Efter en halvtimme anslöt en äldre dam och vi fyra hade en riktigt givande och inspirerande konversation om utbytet mellan olika generationer, livserfarenhet, karriär och historia. Både Eugenia och jag gick därifrån helt upprymda.
 
Just nu sitter jag och väntar på att få gå på lunch. Första målet idag och jag är väldigt hungrig... Har druckit nästan 1,5 liter vatten samt 1 kopp cappuccino (1,3 dl mjölk cirka) samt aminosyror. Utan så här mycket vätska hade jag blivit hunrig rejält mycket tidigare.

Dag 2 Periodisk Fasta

Kategori: Träning och hälsa

Hallå!
Första dagen med PF gick mycket bra men jag hamnade en aning låg i kaloriantal; 955 kalorier (cirka, räknar ju med SUC-appen och väger inte maten). Imorse var jag väldigt trött i kroppen och jag tror det hade med varandra att göra. Idag ska jag öka middagskalorierna, dels för att det behövs (!) men också för att jag ska träna senare ikväll.
Aminosyrorna smakar sjukt gott, som fun light - härligt! Jag är så fokuserad på det här att så fort en tanke på godis dyker upp i skallen tänker jag bort den. Det blir som en u-sväng innan jag ens har hunnit registrera ordet godis. Förhoppningsvis håller jag detta och kan med gott samvete njuta av sötsaker i helgen.

DIET (2)

Kategori: Träning och hälsa

FRUKOST: aminosyror & 1 ripped cap
 
MELLANMÅL: kaffe (vet att jag kommer ha svårt att EJ dricka detta med mjölk)
 
LUNCH (12.30): kyckling eller fisk, massor av grönsaker, en fettkälla (ex avocado)
 
MELLANMÅL (15.00): caseinpudding
 
INNAN CARDIO: aminosyror
INNAN STYRKA: ev 1 ripped cap annars ingenting
- träning -
EFTER TRÄNING: aminosyror
 
MIDDAG (19.00): som lunch, fast större portion
 
KVÄLLSMÅL (senast 20.00): caseinpudding
 
Så här ser matschemat ut kommande veckorna. Skulle jag droppa någon måltid och bli godisgalen så VISST - men  kaloriunderskott är ett måste och i första hand ska det vara ett kaloriunderskott med BRA livsmedel. Men då jag vet hur jag fungerar vill jag inte lägga ribban allt för högt. 
 
Så här ser kaloriintaget ut:

FRUKOST: aminosyror & 1 ripped cap (38 kcal)
 
MELLANMÅL: kaffe 1,5 laktosfri mellanmjölk (räknar på 2 st kaffe; 75 kcal)
 
LUNCH (12.30):
150 kyckling, 150 g lax eller 200 g torsk (kyckling = 173 kcal, lax = 271 kcal, torsk = 150 kcal)
sparris, typ 3-4 st (20 kcal)
lite linser, typ 1 msk (30 kcal)
grönsallad (ca 40 kcal)
0,5 dl minikeso (35 kcal)
en fettkälla (ex ½ avocado) (80 kcal)
= 378 kcal (kyckling-räknat)
 
MELLANMÅL (15.00): caseinpudding   + 1 dl mjölk, vatten (154 kcal)
 
INNAN CARDIO: aminosyror
INNAN STYRKA: ev 1 ripped cap annars ingenting
- träning -
EFTER TRÄNING: aminosyror
(76 kcal, bara aminos)
 
MIDDAG (19.00): som lunch, fast större portion
150 kyckling, 150 g lax eller 200 g torsk (kyckling = 173 kcal, lax = 271 kcal, torsk = 150 kcal)
sparris, typ 3-4 st (20 kcal)
lite linser, typ 1 msk (30 kcal)
grönsallad (ca 40 kcal)
0,5 dl minikeso (35 kcal)
en fettkälla (ex ½ avocado) (80 kcal)
= 378 kcal (kyckling-räknat)
 
KVÄLLSMÅL (senast 20.00): caseinpudding   + 1 dl mjölk, vatten (154 kcal)

Detta ska bli 1254 kalorier. Jag VET att det blir för lite om jag tränar - men ska testa detta i morgon månad, och se hur det känns ang hunger osv. Har vilodag i morgon (ev powerwalk) så märker jag att jag blir väldigt trött och hungrig får jag lägga till typ mathavre och mer protein till tisdagen. Återkommer!t
 

DIET

Kategori: Dagbok

Genom att se flera fitnesstjejers förändring från bulk till deff har jag börjat se min kropp på ett helt annat sätt och det känns underbart. Min kropp påminner om deras bulkbild (ja, alltså, om man bortser från att de har ca 10 kg mer muskler än vad jag har men DU FÖRSTÅR). Jag är inte fet och otränad, jag är mjuk och vältränad. Men det mjuka lagret behöver försvinna för att mina muskler ska komma fram - och det är vad den kommande tiden ska användas till. Jag blir starkare och starkare på gymmet och det känns så jävla härligt - jag är SÅ stolt. Jag vet inte hur jag ska få fram vad jag menar, men jag tänker mig att jag har kommit så otroligt långt att det som är kvar nu är enbart att dra bak skiten under huden och få musklerna visa sitt rätta jag... ;)
 
Tanken är också att träningen kommer att bli mer KVATLITÉ än kvantitet.
Kommer mer detaljer i nästa inlägg, men så här ser det ut överlag:
 
MAT:
FRUKOST: aminosyror
MELLANMÅL: ev. kaffe (vet att jag kommer ha svårt att EJ dricka detta med mjölk)
LUNCH (12.30): kyckling eller fisk, massor av grönsaker, en fettkälla (ex avocado)
MELLANMÅL (15.00): caseinpudding
- här kommer träningen in -
EFTER TRÄNING: aminosyror
MIDDAG (19.00): som lunch, fast större portion
KVÄLLSMÅL (senast 20.00): caseinpudding
 
TRÄNING:
MÅNDAG: vilodag, ev powerwalk
TISDAG: basövningar
ONSDAG: vilodag, ev powerwalk
TORSDAG: basövningar
FREDAG: vilodag, ev powerwalk
LÖRDAG: konditionsträning
SÖNDAG: konditionsträning

American pancakes

Kategori: Träning och hälsa

 
Lördagsfrukost hos Maskinisten: pannkakor. Recept? 

. 5 ägg
. 1 dl vetekli
. 0,5 dl vetemjöl
. 1 dl minikeso
. 1 kaffemått caseinpulver med vaniljsmak från BodyScience
. 1 tsk fiberhusk
. 0,5 tsk bakpulver
.  en nypa salt

> vispa ihop allt.
> värm upp stekpannan på högsta värme, men sänk direkt när du märker att smöret har fått färg osv.
> klicka ut smet.
> CHILLA.
> vänd på plätten när du ser att kanterna börjar ta form. 
> de blir kompakta och fluffiga, du "känner" när de är klara. 
> servera med valfrit tillbehör!  

Apropå lördagsfrukost... ATT jag drack:
3 glas Riesling på Lindahls aw, 2 glas Riesling (Tyskland och Nya Zeeland, som vanligt är den tyska druvan något sötare vilket jag vanligtvis tycker blir för sliskigt men det gifte sig väl igår!) på East sedan 2 franska cidrer SAMT ännu 1 glas chardonnay väl tillbaka på Lindahl, igår? MEN inte är ett dugg bakis idag? W TO THE OW.

HATT

Kategori: Dagbok

Fredag. Päls från blåräv. Hatt. ATT jag vågade spexa med hatt igår? SÅ nöjd över detta faktum. Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för en annan. 

Dag 2.

Kategori: Dagbok

Hej!
 
Idag var det något svårare att äta sockerfritt men jag har stått på mig. Min trötthet har slagit rekord och redan vid 20.00 trodde jag att jag skulle slockna. Av naturliga skäl blev det alltså en vilodag idag och inte i morgon men jag försöker lyssna på kroppen och det gjorde jag nog rätt i. Fick för övrigt ett sms från en kär vän jag skulle dinerat med under morgondagen där hon skrev att hon var tvungen att ställa in. Det blir visst ett träningspass imorgon trots allt - fint!
 
Just nu står 90 % av morgondagens lunch och Eddies middag på bordet. Det är bara linserna som ska koka upp och de är klara om några få minuter. Jag tänker ständigt på mammas stroke och den rädsla som har infunnit sig hos mig. Så fort jag vill äta något onyttigt tänker jag att jag ligger i riskzonen för att råka ut för samma sak. Den inre stressen lär vara än mer negativt än en godispåse då och då, men den är ju mycket jobbigare att försöka bli av med. 
 
För övrigt har jag precis gjort om gymtokig.se-bloggen till ett mer... ptja, fjortisliknande - nej okej, ett mer rosa bubbelgym-aktigt utseende. Kontraster. Har också raderat de senaste inläggen så när man väl söker på gymtokig.se hamnar man i vad man kan tro är en aktiv, men något pausad, blogg. Jag kommer att ha det så tills jag har bestämt mig för hur jag ska göra med den. Just nu känns det mest skönt att kunna skriva av sig här. 

Tisdag.

Kategori: Dagbok

Tisdag idag. Ännu en solig, om än kall, vårdag. Klockan ringde även imorse strax efter sex och jag var, som tidigare, inne i en dröm vid den tidpunkten och förstod inte riktigt att jag skulle gå upp. Jag frågar mig själv hur 45 minuter kan göra så stor skillnad.
 
idag har jag varit på IT-utbildning i 1,5 timme - gav en hel del och om inte annat blev jag riktigt sugen på att börja plugga enbart för att stå inför publik och framföra en väl inövad presentation. Hm? I eftermiddag har vi månadsmöte med konferens och kök och om jag har förstått det rätt kommer jag jobba över idag med. Missförstå mig inte, jag VILL jobba och tjäna mer pengar än jag gör. MEN jag ogillar att de tror att de kan ringa in mig när som helst, trots att vi har ett avtal. Det gör nämligen att chansen att hitta ett annat jobb minskar.
 
 
Åt en banan till mellanmål för några timmar sedan och fick ångest över att den innehåller nästan 20 gram kolhydrater. Herre-min-jävlar, kan jag säga. Det är absolut inte värt att gräma sig över det nu men det känns surt ändå.
 
Det var det. Nu vill jag att min kollega kommer tillbaka från sin "jag tar så lång lunch jag vill"-rast så att en annan också kan hinna äta innan matsalen stänger. Pffff.

En måndag.

Kategori: Dagbok

Som jag i gårdagens blogginlägg så vackert beskrev har ångesten varit otroligt påtaglig de senaste dagarna och mitt mående denna morgon var inte ett undantagsfall, tyvärr. Igår natt låg jag med blöta ögon medan Eddie kliade mig på ryggen och imorse steg jag upp strax efter sex trots att hela kroppen stretade emot. Kramade lite extra på Eddie och det kändes något bättre.
Väl på jobbet kom det någon tår när jag talade med min kollega om hur vi mådde. Att mamma inte har samma ork som hon trodde hon skulle ha gör mig orolig och chocken som infann sig när jag läste Pers sms för en vecka sedan har fortfarande inte riktigt lagt sig. Det är snarare så att rädslan har intensifierats och att tanken på att ingen i min närhet är odödlig har verkligen gjort sig påmind. Påminner något om rädslan jag fick när min farmor gick bort för drygt ett år sedan. Jag vill inte älska människor. Jag vill inte komma någon nära och jag märker att jag börjar stöta bort de jag älskar mest i rent försvarsstagande. Det är hemskt men hade jag valt hade jag aldrig börjat älska någon.
 
Just nu mår jag dock mycket bättre, även om den här texten gjorde mig ledsen på nytt. Jag gick till jobbet i tron att det skulle vara panikstress hela dagen men vi har lyckats klara av förmiddagens uppgifter på ett exellent vis och jag måste ändå säga att jag är riktigt duktig på mitt jobb. Jag kan koppla på charmen när jag verkligen behöver det, och tro mig, jag kan vifta med ögonfransarna. Nu sitter jag inte här och skryter utan berättar bara fakta. Den lilla egenskapen har räddat mig från både ett, tu och tre jobbiga händelser, hehe.
 
Jag skrev också ut ett fint litet schema, kallat CLEAN DAYS, med runda ringar, menade för att kunna fylla i antingen en glad smiley eller en ledsen vilket i sig betyder att jag antingen har varit duktig och stått över godis för en dag eller att jag har fallit dit. Lite halvkul, sådär. Det är ju oftast under kvällstid jag faller dit, vilket ju säger sig självt är ren idioti - varför sabbar man en lyckad dag bara två timmar innan man ska gå till sängs?

Söndag.

Kategori: Dagbok

Hej. 
Den här helgen har jag varit ganska melankolisk, och inte på ett sådant där vackert sätt - nej, snarare tvärtom. Inte alls sådär konstnärligt beundransvärd. Men sådana dagar ska man väl ha också, antar jag. Tycker bara att det känns skit när de hälsar på; jag kan än inte handskas med ångesten, trots att den var en närliggande (o)vän för ett par år sedan. Den känns som en ny, obekväm främling som kryper innanför skinnet återigen för var gång den hälsar på. 
 
Imorse var jag på gymmet och tränade rygg och biceps. Det kändes riktigt bra och jag gjorde allt jag sa att jag skulle göra, trots att jag var riktigt trött. Kan vara därför jag kände mig nöjd när jag gick därifrån. Ska försöka komma ihåg den känslan. 
Då mitt just nu främsta mål är att kunna göra en chin har jag lagt det överst på mitt träningspass för att vara som starkast under utförandet. Därför blev jag lite smått irri när en äldre herre beslagtog chinsmaskinen några sekunder innan jag var klar med min uppvärmning. Tänkte då att han säkert inte skulle hänga där så länge men tji fick jag! När han gång på gång hade kört några rep för att sedan stå och hänga med överkroppen på viktplattan kände jag tillslut att jag inte kan stå och rulla på nacken i all evighet, så jag gick fram till honom och sa: hej, får jag köra ett set mellan du vilar? (Det innebär ju bara att jag skulle flytta den lilla mackapären vid viktplattorna.) Varpå han tittar på mig med en föraktfull blick och säger typ: "eh, ja, kanske, eller ja okej ETT DÅ." ALLTSÅ? HAHA. Nä, ner med alla gubbar med oklar attityd! Jag fortsatte för övrigt att dela maskin med honom, mellan hans set, och sket i hans blickar. 
 
Efter styrkepasset körde jag 35 minuter på cykel medan jag lyssnade på podcast. Runt 25e minuten kom Rafi och joinade mig och vi pratade mest om relationer och drömmar, och hur man inte ska tumma på sig själv för någon annan. Jag blev på gott humör och när jag gick hem från gymmet sken solen, himlen var blå och luften var alldeles underbar. Då mådde jag fint. Jag kände mig nästan religiös och just då tvingade jag mig själv att inte vara så hård mot mig. Det är ju såklart väldigt lätt att säga. 
 
Jag funderar på om jag klarar av 30 dagar utan godis etc. Får ha två cheat days, tycker jag. Rent spontant var första känslan: OH HELL NO, kommer aldrig klara det. Men nu känner jag att det är någonting jag SKA klara av. Är bara rädd för att misslyckas och därmed rent utsagt avsky mig själv. Hatar att misslyckas (och ändå är det jag själv som får mig att misslyckas, hahaaaaa *ironi*).

Saker jag aldrig trodde skulle hända

Kategori: Dagbok

Nu gör vi en lista för att livet är så fantastiskt och oförutsägbart:
 
1. år 2009 trodde jag aldrig att jag skulle bli kär, tillsammans och flytta ihop med killen jag stod och hånglade med på mammas brygga en sen sommarkväll.
2. att jag skulle tycka så mycket om, och faktiskt umgås med, den tjej som var min dåtida förälskelses ex och tillika första kärlek. man avskyr ju killens ex, alltid. och så lärde jag känna henne av en annan orsak och föll pladask.
3. kom inte på så mycket mer. lovar att återkomma.

En text

Kategori: Dagbok

"Det ska inte vara en dagboksanteckning!" säger jag till mig själv, gång på gång. "Det ska var en passage till drömmarnas tillhåll, en plats där du inte längre omges utav det du ser i realiteten utan istället färdas långt bort till ett magiskt titthål där bara du och dina egna fantasier får färdas."
 
Jag kan ju ändå tycka att jag har varit med om både en, två och kanske tjugofem historier som kan vara ganska roliga att höra på. Mitt minne bevakar de händelser som formar mitt liv och jag skulle säga att jag minns min historik och dess detaljer utomordentligt. Ofta även med datum, klädval och specifika detaljer såsom i vilken ordning något sades eller gjordes. Kanske är det bara jag som gillar att berätta, och leva mig in, i historier som avspeglar mitt liv snarare än att det är så där fantastiskt intressant och skojfriskt som jag gärna ser att det är?
 
Jag vet inte.
 
Jag vill gärna tro att jag har en sådan självdistans att jag ser mitt liv som olika etapper där olika händelser jag varit med om snarare utgör grunden för en rolig historia att berätta om under förfesten med tjejerna, eller kanske till och med de kommande barnbarnen, än ett ångestfyllt problem jag hellre stoppar under mattan och aldrig mer berör. Kanske är det ett sätt att överleva och att undvika att grotta ner sig. Vem vet. När fan vet man någonting, egentligen? Och jämt och ständigt blir man påmind om att lyssna till sig själv och att göra det som känns rätt. Lätt för dig, allmighty, att säga. Jag personligen skulle lika gärna kunna var tre olika personer med mina viljor och tankar som snurrar runt i skallen.
 
Signar ut, god natt.

Förändring där hemma

Kategori: Dagbok

 
Som jag skrev tidigare var Eddies pappa och farbror på besök hemma hos oss tidigare idag för att hjälpa oss med prylar i lägenheten. Att få upp tvn på väggen och att köpa en bänkskiva till tvbänken har stått på vår "att göra-lista" i ett par månader nu och det är SÅ skönt att det nu är på plats. Visserligen ska vi sätta en trälist på sidan av bänkskivan (just nu är den ju sågad och det är inte så vackert) samt köpa vita "rör" som döljer alla sladdar men bortsett från det är jag rätt nöjd. 
 
Nu återstår: gardiner till vardagsrummet och slänga den fula, randiga rullgardinen som hänger där nu, köpa ramar till tavelaffischerna vi köpt, köpa en stor hallspegel och fixa lampor till sovrum och hall. Nu har jag börjat tröttna på våra kistor också, vi får se om vi gör oss av med eller om vi behåller dem... Börjar också tröttna på vårt stora matbord och att vi bara har fyra stolar. Personligen är jag mer för sex platser, kanske har att göra med att jag har stora familjer och att jag älskar att socialisera över en bit mat. Kom nu också på att jag ogillar vår klocka som hänger på väggen. Och... Nej, skoja bara. Vi får se. Hur som helst känns det fint att vi börjar bli klara.

Jag slutar på Finest

Kategori: Dagbok

Nu är ju detta visserligen en privat blogg och således är de inlägg jag skriver enbart lästa utav de vänner och bekanta som har mitt lösenord - vilket är exakt hur jag vill blogga, men det ser kanske lite roligt ut att jag skriver någon form utav hybris-pressmeddelande men nåväl.
 
Jag har tvivlat på Gymtokigs existens väldigt, väldigt länge. Gymtokig föddes förra våren när jag ville förändra mitt liv och skapa nya vanor. Jag ville bli tajtare, snabbare, starkare och på vägen ville jag skapa nya vanor vad gällde träningspass och måltider. Just angående mat, näring och kemi har jag lärt mig helt otroligt mycket och jag är glad över att den informationen nu blivit kunskap hos mig. Egentligen har jag lärt mig mycket, mycket mer än jag någonsin trodde jag skulle lära mig (eller ens fanns information om!). 
 
Målgången var Italienresan till sommaren. Jag nådde mitt mål några veckor innan och var otroligt glad. Människor runt omkring mig, folk jag knappt kände, började berömma mig och jag såg hur gamla ovänner tittade på mig med den där blicken och till och med mitt ex kom fram till mig på en fest och raggade, trots att han hade tjej. Alltså? Vet ni hur man känner då? Inte alls "yes, nu fick jag min hämnd", nej. Jag kände bara "dög jag inte innan? Är jag en bättre kompis nu? Är jag hetare nu?". Det bästa är att man förstår vilka som är ens riktiga vänner, dvs de som inte bryr sig ett korvspad om hur du ser ut utan hänger med dig för att du är störtskön.
 
Fortsatte blogga och ville bli bättre men motivationen försvann något. Inte så konstigt. Mot hösten fortsatte jag dock som vanligt och visst, jag fick fler och fler besökare och jag förstod snart att om jag satsade så kunde den bli stor. Vilket den också blev. Människor bekräftade mig och jag ville bli ännu mer hälsosam, ännu mer tränad och bara lite, lite bättre än alla andra träningsmänniskor. Jag blev nominerad till Finest Awards som årets tränings- och hälsoblogg och jag kämpade med bloggen i tid och otid. Jag vann inte, och det gjorde ingenting. Jag var glad ändå.
 
Men under hela tiden skedde saker i mitt privatliv som tog mycket energi. Och istället för att behålla rätt fokus, meningen som har blivit en del utav Gymtokigs filosofi, så tänkte jag ständigt på hur jag skulle få bloggen att bli stor, och så småningom en inkomstkälla. Det har hela tiden varit målet. Att jag själv skulle bli starkare, tajtare, snabbare - ja, verkligen utvecklas, det var mer indirekta mål. Och snart blev det bara massor utav press och stress och tillslut kunde jag inte gömma mig bakom det faktum att jag inte mådde bra över det.
 
Så här skrev Perre ikväll:
Asså Thowe, angående din blogg så märker nog dom flesta runt om dig att det är en stor press! Varför det var kul att läsa thole var för att det var DU som skrev, utan krav, dina texter från hjärtat osv. Gymtokig har vart kul och en erfarenhet, men känns tyvärr inte så äkta. Missförstå mig rätt nu, jag tycker verkligen att du är as duktig, men låt inte en hemsida gå ut över ditt välmående<3
 
Och ska jag vara ärlig tror jag att ni som känner mig tycker exakt likadant.
 
Jag kommer inte sluta träna. Eller att äta hälsosamt. Och jag lär ju inte sluta blogga om det heller - men det blir en detalj i mitt liv, inte huvudämnet. 
 
Nu vet ni. Hej då, Gymtokig.

EAT YOUR GREENS

Kategori: Dagbok

 
Imorse startade vi lördagen med att få besök av Eddies pappa och farbror som skulle hjälpa oss med några prylar i lägenheten. Bilder kommer senare. Det tog ett par timmar och frukosten låg fortfarande stadigt i magen så jag svalde bara en Ripped Cap för att komma igång innan det var dags att gå ner till gymmet. 

Strålande sol och knappt halvfullt på gymmet - härligt. Vi värmde upp ett par minuter innan vi gick direkt till styrkedelen. Jag är inte helt säker på vad som är bäst att börja med: cardio eller styrka. Har hört fördelar med båda. 

Cardio först:
+ du förstör inte proteinsyntesen som uppstår efter styrketräning
+ du blir uppvärmd
- glykogenen från kolisar osv används tills dessa förråd är tömda och först då använder kroppen sig av kroppsfett - kan ta upptill 30 minuter innan det är slut. Går man sedan över till styrka har man inte "rätt" energi till det. 
- mycket energi går åt
- är du trött kan det vara svårt att få rätt teknik under styrkedelen efteråt
Styrka först:
+ glykogen används till musklerna och ger extraenergi
+ ... för att sedan, när de förråden är tömda, gå över på fettförbränning (då går du över till cardio)
- förstör man proteinsyntesen om man kör cardio efteråt?
 
Många frågetecken.
 
 
Jag körde basövningar idag: bänkpress, marklyft, militärpress, squats, stående rodd. Körde även några set med vadhävningar. När Eddie och jag var klar med diverse övningar körde vi 6 x 20 sek magövningar + max antal benfall. Kände mig stark och relativt nöjd med träningen men som alltid tycker jag att jag borde ha gjort mer. 
 
Bilder på några övningar kommer senare!
 
Till lunchdelen nu: jag testade något nytt, nämligen en nyttigare variant av potatismos. Först kokade jag upp potatis och broccoli tills de blev lite för mjuka. Hällde av vattnet och klickade i rätt mycket kvarg. Använde mig utav en mixer och mixade allt till puré och kryddade sedan med örtsalt, citronpeppar och lite grillkrydda. Det blev mycket godare än jag trodde. 
Till det: kyckling, sparris, tomat och sallad. 
 
Och självklart fem, sex bitar godis och tre färska jordgubbar till efterrätt.