Thowes

En liten uppdatering.

Kategori: Dagbok

Hej, hej hallå!
Så var det äntligen fredag igen och som vanligt under den här tiden på dygnet sitter jag ensam i receptionen med ganska få sysslor att hålla reda på. Utomhus är det helt underbart varmt, nästan på gränsen till att vara obekvämt kvavt men är det något vi svenskar inte får göra är det väl att klaga på vädret. Majmånad är tveklöst den mest njutningsfulla månad på året enligt mig.
 
Veckodagarna som har passerat har varit fyllda med tankar. I tisdags fick jag veta att jag har gått vidare till nästa steg i ansökan till mina studier - något som självklart känns väldigt roligt men också ger mig vissa orosmoln. Jag tycker redan nu att jag kämpar med min ekonomi och att börja studera, och då leva med en ännu lägre budget, känns inte alls särskilt lockande. Ett extrajobb är självklart på sin plats men helst av allt vill jag jobba kontorstider, måndag till fredag, och tjäna en heltidslön. Jag gillar inte det här. Frågan är om jag ska börja studera nu i höst, och leva otroligt sparsamt, eller hitta en heltidstjänst med motsvarade lön, lägga undan så mycket jag klarar av, och försöka komma in på utbildningen nästa år igen. Frågor som kräver svar. Snart. Nästa vecka ska jag nämligen besöka skolan och inte bara göra ett praktiskt prov utan även bli intervjuad. Suck...
 
Onsdagen var också en slitsam dag. Det började med att jag hade ett möte på två timmar där jag berättade saker som bara några få, väldigt få, vet om. Jag har själv bestämt mig för att berätta och ta tag i det här problemet eftersom jag inte mår bra utav det. Kvinnan jag talade med var säker på sin sak och ansåg att den absolut rätta lösningen för min del skulle innebära att jag skulle behöva sjukskriva mig från jobbet och en del andra saker jag absolut inte finner varken roliga eller bekväma. Vi får se. Jag är väl medveten om att det är för mitt eget bästa och jag vet även, om jag verkligen tänker klart, att det är det jag behöver. Men det är svårt att bara släppa sin trygghet och ge kontrollspakarna till någon annan. Speciellt när oron över ekonomin, studier och framtida jobb ligger längst under och gror.
 
Igår var det veckans tredje Bootcamp-pass och vi hade en hård men rättvis coach som fick våra muskler att bränna och svetten att lacka. Och så jag svettades och tog i! Under passet känner man sig död, efteråt känner man sig pånyttfödd. Vilken underbar känsla, ändå.
Imorgon har jag sagt att jag får äta vad jag vill. Just nu längtar jag efter godissortimentet hos Hemmakväll och då tågen inte går mellan Kallhäll och Jakobsberg har jag en plan på att jogga eller gå dit istället. Några extrakilometer, helt enkelt.
 
Ikväll blir det födelsedagsfirande i Hornstull med tillhörande långklänning. Kul!